Hoppa till sidans innehåll

Malmö Segelflygklubb


                                                                                                       Foto: Egon Ny

 

 Klubben har egen hangar och klubblokal i tillbyggnad intill hangaren. Intill hangaren finns också garage för ledningsbussen, en verkstadslokal för underhåll samt carport för privata som klubbens flygplansvagnar. Malmö Segelflygklubb disponerar också den så kallade Ödegården som ligger väl skyddad i furet bakom hangarerna. För den som är fikasugen så finns det kaffe & kakor i klubblokalen till försäljning. Intill Ödegården finns också klubbens bygglokal där det mesta av vinterns underhåll av segelflygplanen sker.
 
Klubben har drygt 100 medlemmar som företrädesvis kommer från södra och nordöstra delen av Skåne. Därav är ca 60 medlemmar aktiva, d.v.s. att man upprätthåller sin behörighet eller är under skolning.


Flygverksamhet pågår vid tjänligt väder alla lör- sön- och helgdagar under perioden april - oktober. Malmö Segelflygklubb har skoltillstånd och bedriver, förutom grundskolning till segelflygcertifikat, även skolning till s.k. TMG-behörighet, d.v.s. behörighet att framföra motorseglare.
Grundskolning sker parallellt med friflygning på helgerna men två veckor runt midsommar och 1-2 veckor i juli-augusti sker grundskolning i lägerform. En stor del av säsongen pågår flygning även på vardagar när det är bra segelflygväder.

 

Malmö Segelflygklubb äger totalt 5 flygplan, fem Segelflygplan, och ett Motorflygplan. Klubben får även disponera en motorseglare av typen Grob 109 som bland annat används dom första starterna i flygutbildningen.

Segelflygplanen är av typ 2x Twin Astir och en Astir CS. Twin Astir:en är tvåsitsig och används till grundskolning och "spaka självflygningar". Astir CS:en är ett ensitsigt segelflygplan och används till allmän flygträning och friflygning.
Dessutom finns det en högvärdig Discus CS, ett ensitsigt segelflygplan med tillräcklig prestanda för tävling.
Klubben har även ett veteranflygplan, en Bergflake II. Det är ett tvåsitsigt skolfygplan som började tillverkas på 1950-talet. Klubben får även utöver motorseglaren disponera en Cobra.
 
Som bogserflygplan har klubben en Rallye MS893.
 
Flera av klubbens medlemmar har egna segelflygplan. F.n. finns det 9 st privatägda flygplan med bra prestanda. De flesta av dessa flygplan används för tävling.

 


  

Det finns inget album kopplat till denna sida.


Betalsätt:

Bankgiro:
122-5226

IBAN:
SE35 8000 0831 3953 4086 7984
BIC SWEDSESS

Swish:
123 350 62 43

 

Snabblänkar

Vår Facebook sida

Segelflygsektorer

Webcam Sövdefältet
Notam & Flygväder LFV
Termikprognos
Sövdefältets Väderstation

ESMI Drifthandbok

Postadress:
Malmö SFK - Flygsport
Sjöbo Sövde Flygplats, Snogeholmsvägen 1241-56
27593 Sjöbo

Besöksadress:
Snogeholmsvägen 1241-56
27593 Sjöbo

Kontakt:
Tel: +46766516060, +46702358876
E-post: This is a mailto link

Se all info